Rendeljünk motorgumit az okoseszközeink segítségével

Az okoseszközök most már a mindennapjaink részei. Senki sem lepődik meg azon, mikor az egyik barátunk előkapja a telefonját és megnéz szinte bármit, ami érdekli. Furcsa belegondolni, hogy a régebbi idők emberei mennyivel lassabb sebességen mozogtak. Én is emlékszem még gyerekkoromból, hogy mennyire különleges volt az, ha fel tudtam menni akár pár percre is az internetre. El se tudtam volna képzelni, hogy a jövőben pár gombnyomással bármikor el tudom érni mondjuk azt, hogy hol vagyok.

Nem fogok vitatkozni azzal, hogy mekkora erőfölény ez számunkra, viszont sokszor azt veszem észre, hogy a gyorsan szerzett tudás, pont olyan gyorsan megy is el. A kérdéseinkre nagyrészt mindig az szokott a válasz lenni, hogy “csak írd be a keresőbe”. Ha azonban nem figyelünk kritikusan az internetes oldalakra, akkor könnyedén szerezhetünk hamis információkat.

Néha azonban óriási segítséget tud adni nekünk és megoldást biztosít olyan problémákra, amikkel idáig rengeteg kellemetlenség járt. Így volt ez velem is az előző héten, mikor rátaláltam a https://www.motortire.hu oldalra. Nem is tudom, mennyi ideje motorozok már. Számomra ez a jármű már egyfajta létforma. Ettől függetlenül mindig is gondom volt azzal, hogy honnan tudnék megfelelő alkatrészeket találni hozzá. Különösen a motorgumi csere okozott fejfájást. Az egyik barátom azonban azt mondta, hogy nem kell csak a helyi boltra támaszkodnom, nézzek fel inkább a https://www.motortire.hu nevű oldalra.

Kíváncsian írtam be az internetes keresőbe és nemsokára rá is találtam erre a szépen kialakított oldalra. A https://www.motortire.hu egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen kezelhető és nem él olyan olcsó trükkökkel, mint reklámok. Nagyon tetszett az is, hogy milyen színeket választottak, mivel ez az egész design átadta a motoros életérzést.

A szemem rögtön a „motorgumi kereső” funkcióra tévedt, ami az egyik legjobb része az oldalnak. Én korábban mindig rábíztam a szerelőre azt, hogy milyen gumit cseréljen a motornál. Viszont zavart, hogy a választás sosem érződött a sajátomnak. A https://www.motortire.hu oldalán azonban megadhatjuk a jármű összes adatát és végignézhetünk a hatalmas választékon.

Technikai téren nem vagyok nagy szakértő, az online felület miatt azonban nem kellett kapkodnom. Nyugodtan megkereshettem a motorom papírjait és egyenként beírhattam a kért adatokat. Mivel ennyire pontosan meg kell adni a motor paramétereit, ezért nem kell amiatt aggódnunk, hogy a megrendelt gumi esetleg nem lesz majd jó a járműhöz.

Ha pedig kész vagyunk ezzel a részével, akkor jöhet a következő pozitív csalódás. A https://www.motortire.hu választéka sokkal jobb, mint amit a helyi boltokban tapasztaltam. Emellett pdig az árak is jóval olcsóbbak, úgyhogy csak nyerni tudunk azzal, ha tőlük rendelünk. A legfontosabb szempont számomra azonban az volt, hogy végre egy kicsit megérthettem, hogy milyen különbségek vannak a gumik között. A https://www.motortire.hu oldalán márkák, népszerűség, vagy ár szerint is rendezhetjük a listát, úgyhogy hamar ki tudjuk majd szűrni, hogy melyik lesz számunkra a leginkább megfelelő.

A https://www.motortire.hu tehát ötösre vizsgázott nálam, de még hátra volt a rendelés része. Szerencsére azonban ez sem volt bonyolultabb, mint az idáig felsorolt dolgok. Nem kell mást tennünk, mint egyszerűen behelyezni a kosárba a megrendelni kívánt gumit, majd kitölteni a szállítási adatainkat. Végül még a fizetési módot is kiválaszthatjuk és már végeztünk is. A rendelés pár napon belül megérkezik és már ki is próbálhatjuk az új motorgumikat.