Nem akárhol, a Balaton közepén teszteltem az új okoseszközeimet

A munkámból adódóan (tech-újságíró vagyok) okoseszközök tesztelésével töltöttem egy hetet, ami alatt egy dologra kellett fókuszálnom: a helymeghatározás pontosságára, ami egy rendkívül innovatív terület. Rengeteg dologra használhatjuk ezeket a fejlesztéseket a jövőben és gyakran elképedek, hogy mennyi eszköz, amit már könnyen birtokba vehetünk, mi átlagfelhasználók, alkalmas rá, hogy hasznosítsa ezt a tudást. Olyan cikket szerettem volna írni, ami az ódzkodó embereket is meggyőzi arról: nem csalás, nem ámítás, a múlt században még csak a hadseregek által használt GPS-alapú technológiák már hozzáférhetők számukra is, és pont olyan hatékonyan működnek, többnyire.

Ehhez viszont megfelelő helyet kellett találnom a tesztelésre. Jártam magyarországi szinten viszonylag nagy kiterjedésűnek mondható erdőben, Magyarországon már komolyabb magasságot ostromlónak számító hegyen, míg végül egy egészen unikális helyszínen, a Balaton közepén kötöttem ki, hogy mostanra elkészülhessen az erről írt cikkem. De hogyan jutottam el a Balaton közepére? Az ő segítségükkel: https://balatonpro.hu. Ők legalább annyira XXI. századiak, mint a tech-cuccok, amikkel dolgozom, hisz már bárki pénztárcájának kedvezően, egyedülálló lehetőségeket kínálnak a Balaton “bejárására”. Sőt nem csak a tavon magán kínálnak kikapcsolódási lehetőségeket, ezeket igény szerint összeköthetjük náluk tó-környéki programokkal is.

Régen azt sem tudtuk volna elképzelni, hogy jó ismerősi kapcsolatok híján, csak úgy teszünk egy kört egy választott délelőttön a Balaton közepén egy vitorlással, de a https://balatonpro.hu/ szolgáltatásai mindenkinek elérhetők és, ahogy írtam, teljesen változók jellegűek. Több napos, vízen kalandozástól a fürdőzéssel összekapcsolt fél napos horgászprogramokig, kielégítik ők mindenki kívánságát, aki a “hullámok” közé, vagy szebb napokon a tükörsima víztükörre vágyik. Túravezetők, rendezvényszervezők segítenek ezekben, ha óhajtjuk.

Ha ti is rákattintotok a https://balatonpro.hu/-ra, rögtön láthatjátok milyen széles a csomagjaik tárháza: vitorlás bérlés, lánybúcsú, csapatépítés, kirándulás kapitánnyal, vízparti rendezvények, stb. A különféle almenükben azt fogjátok látni, hogy minden típusú ajánlatra eltérő árú csomagok jutnak, amiknek a leírásait is meg fogjátok ott találni.

Én nem értek a hajókhoz, ezért természetesen kapitánnyal vágtunk neki a “kalandnak”, és ha már előre sejtettem, hogy ez nem lesz semmi, magammal vittem a fiamat és a feleségemet is a tavi túrára. Ők is el voltak ájulva, hogy hová hoztam őket. A kisfiam különösen élvezte persze. Reálisan kijelenthetem, hogy ennél jobb meglepetést, az utóbbi időben tőlem nem kaptak. És mivel jól behajóztunk a “tóközépre”, és kellő időt tölthettünk a magyar tengeren, a munkámat is tökéletesen elvégezhettem. Még egy vízálló nyomkövetőt is magammal vittem, amit szintén tesztelhettem ott. Az általam többször megosztott linken rögtön ajánlatot kérhettek, ha kedvet kaptatok valamihez. Most, amíg még egész sokszor lehet szép az idő. De ha semmihez sem hasonlítható bulikban gondolkodtok jövő nyárra, szerintem akkor is szerencsétek van. Mert megtaláltátok a módját: balatonpro.hu.

https://balatonpro.hu/