Hogyan találtam ki, hogy céget alapítok

Nem fogjátok elhinni, hogyan találtam ki, hogy alapítok egy céget! A múltkor mentem a buszon egy okoseszközöket árusító számítástechnikai boltba, ahonnan rendeltem bátyámnak a szülinapjára egy okosórát. Itt vettem ugyanis régebben az első okostelefonomat is, így már ismertem a helyet. Szóval épp álltam sorba az üzletben, amikor hallottam, hogy előttem a cégalapításról volt szó. Hogy pontosabb legyek a bt. alapítás került szóba, amin egy ideje én is gondolkodtam egy haverommal együtt, miután elvégeztem a gazdasági menedzsment szakot. Szóval épp a topcegalapitas.eu nevű céget dicsérték, hogy milyen egyszerű volt velük a cégalapítás folyamata. Nagyon lelkes lettem, ahogy hallottam, milyen jókat mondanak róluk ezért el is kértem a weboldaluk címét, hátha ez egy jel volt, hogy itt az idő a bt. alapításra! Miután hazamentem az okoseszközöket árusító üzletből, rögtön utánanéztem kicsit jobban, mit tud ez a cég, amiért annyira szuperek. A topcegalapitas.eu-nál van lehetőség betéti társaságot (Bt.-t) és korlátolt felelősségű társaságot (kft.-t) is alapítani. Mindkettőhöz külön menüpontban írják le a legfontosabb tudnivalókat, átlátható és összeszedett formában. Mint azt megtudtam a sorban előttem állóktól , cégalapítás esetén nagyon fontos a megfelelő ügyvéddel majd könyvelővel való közös munka, de a topcégesek gyakorlatilag mindenben tudnak segíteni. Náluk ugyanis a bt. alapítás megbízható és profi ügyvéddel történik, ami kulcsfontosságú egy ilyen procedúrában. Ha nem saját székhellyel rendelkezünk, akkor a topcegalapitas.eu-nál lehet budapesti vagy újlengyeli székhelyet is választani. Elsőre meglepődtem: ki akarna Újlengyelben székhelyet, ráadásul drágábban, mint Pesten? De aztán hamar megértettem, hogy miért szuper dolog ez az újlengyeli székhelyszolgáltatás. Hát azért mert itt iparűzési adó mentesen lehet székhelyet létesíteni, ami sok többletköltségtől szabadít meg minket. Ugyanis nem tudom, hogy tudjátok-e, de az iparűzési adót mindenhol az adott önkormányzat határozza meg, így például Budapesten nagyon kényelmes céget alapítani, de nagy eséllyel sokkal drágább lesz rajta az IPA.

Mindenesetre én sokat agyaltam rajta melyik lenne a jobb döntés: Budapest vagy Újlengyel. Végül arra jutottam, hogy ugyan Újlengyelben valóban sokkal olcsóbb a székhelyszolgáltatás, viszont az nekem kicsit kiesik Pesttel ellentétben, így végül ezt az utóbbi opciót választottam. Nekem a lényeg a megbízható ügyvédi és adminisztratív munka volt, valamint a cég által biztosított teljes értékű székhelykezelés. Így hát nem sokkal aztán, hogy megnéztem, miként is működik a bt. alapítás a topcegalapitas.eu-nál, már erőt is vettem magamon, és elhatároztam, hogy valóban belevágok. Haverom, aki már rutinos a cégalapításos ügyekben segített nekem, és be is szállt az alapításba mint kültag. Felhívtuk tehát őket a honlapon megadott számon, és le is egyeztettünk egy időpontot. Azóta voltam is kint a Bem rakparton a megadott címen, és hát mindössze egy óra alatt meg is voltunk mindennel, azt mondták akkor, hogy innentől fogva 2-3 nap, míg a cég bejegyzésre kerül. Nagyon izgatott vagyok, ugyanis ma kéne értesítést kapnom róla, hogy mi az eredménye a bt. alapításnak.

Majd legközelebb azt is elmesélem, hogy pontosan milyen cég is lenne ez, és kikkel együtt csinálnám. Addig is csak annyit jegyezzetek meg, hogy ha bt. alapításról van szó, akkor a topcegalapitas.eu a legjobb!