Egyszerűbbé teszi az életet a székhelyszolgáltatás

Amikor valaki vállalkozásba kezd, nagyon sok mindenre oda kell figyelnie. És lesznek olyan dolgok, melyekre igazán se figyelem, se idő nem jut. Egy kezdő vállalkozásnak általában meg kell erősödnie, és addig is talpon kell maradnia valahogy.

A székhelyszolgáltatás újlengyel témájáról beszélgettünk az egyik barátommal, aki új vállalkozás indítását tervezi, okoseszközöket szeretne forgalmazni. Mivel régóta jó viszonyban vagyunk, megosztotta velem kérdéseit és kétségeit is. Ezek egy része arról szólt, hogy vajon hol legyen a vállalkozása székhelye, mivel külön irodát külön alkalmazottal nem szeretne fenntartani.

A székhelyszolgáltatás újlengyel pontosan erre kínál megoldást, székhelyszolgáltatást kedvező áron, profi szakemberektől. A szekhelyszolgaltatas24.hu-t ajánlottam neki, hiszen ők Budapesten több címen is kínálnak székhelyszolgáltatást, ráadásul 6 hónap kifizetése esetén egy hónapot ajándékba is kapunk. Hogy mit is takar ez a székhelyszolgáltatás. Egy órán belül már meg is kapjuk a hozzájárulást e-mailben, hogy székhelyet biztosítanak, a része az online ügyintézés. És mint már említettem székhelyszolgáltatást kínálnak Budán és Pesten is saját ügyvéddel. Ide lesz tehát bejelentve a cég, kiteszik a cégtáblát, intézik a levelek átvételét és szkennelését. Maga a székhelyszolgáltatás egy teljesen legális dolog, a 7/2017. IM rendelettel kompatibilis a működés.

székhelyszolgáltatás újlengyel

Ha pedig szeretnénk elkerülni az iparűzési adó fizetést, akkor válasszunk olyan települést a cégünknek, ahol nem kell ilyen adót fizetni. Több ilyen is van az országban, ezek egyike Újlengyel, ahol szintén kérhetjük, hogy legyen a székhelyünk. A székhelyszolgáltatás itt valamivel drágább, azonban sokkal többet nyerhetünk, ha nem kell iparűzési adót fizetnünk.

A székhelyszolgáltatás újlengyel településen azért éri meg, mert ez egy iparűzésiadó-mentes település már több évtizede. Pest megyében található és már mintegy harminc éve nem kell az itt székhellyel rendelkező cégeknek ilyen típusú adót fizetni. Ezért is népszerű székhely ez a település. És aki attól tartana, hogy Újlengyelbe kellene utaznia, meg nyugodhat, mert a hatóságok a saját irodájukban és szükség esetén a székhelyszolgáltató irodájában tartja az ellenőrzéseket.

A székhelyszolgáltatás újlengyel kérdésében először is meg kell fontolni, hogy mennyit is tudnánk megtakarítani ezzel. Ha működő vállalkozásról van szó, akkor elsőként azt kell megnézni, hogy mennyi az iparűzési adó. Ezt a könyvelőnkkel tudjuk a legkönnyebben és leggyorsabban megbeszélni. Mielőtt azonban székhelyet váltanánk, azt is meg kell nézni, hogy van-e a cégnek telephelye, fióktelepe, ami nem iparűzési adómentes helyen van. Ha van, akkor nem búcsúzhatunk el az iparűzési adótól, hisz ilyen esetekben meg kell azt osztani a különböző települések között. Tehát lehetséges, hogy nem éri meg a váltás.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a székhelyáthelyezés nem jogszerűtlen, ugyanis minden vállalkozás maga választhatja meg a székhelyét, ha az adott ingatlan tulajdonosa pedig hozzájárul ehhez, akkor ezt senki nem vitathatja.

Sok oka lehet annak, hogy érdemes székhelyszolgáltatót választani, ezek egyike például az iparűzési adómentesség, de van más is. Ez különösen a kisvállalkozásokat érinti, akik sokszor egy személyben kell, hogy boldoguljanak. Ők nem tudnak és talán nem is akarnak külön irodát fenntartani, ahol egy külön alkalmazottat fizethetnek azért, hogy átvegye a leveleket. Vagy akár állhatunk mi is sorba a postán ezekért.

Nagy előnye tehát a székhelyszolgáltatásnak, hogy nem kell a székelyünkön adminisztrációt fenntartani, nem kell irodát bérelni. Biztosak lehetünk abban, hogy a küldeményeinket pontosan átveszik és elektronikusan iktatják is. Nem kell postára járni, sorban állni, ezzel pedig akár több órát is megspórolhatunk. Ráadásul ha hatósági ellenőrzésre kerül sor, nem kell a saját otthonunkban fogadni az ellenőröket. Ha pedig hatósági kényszerintézkedésekre kerül a sor, akkor ez sem veszélyezteti az otthonunkat és ha saját lakásunkba jelentettük be a vállalkozásunkat, akkor ugyebár építményadót kell fizetnünk, de ha a szekhelyszolgaltatas24.hu-t választjuk, akkor ezt is megspórolhatjuk.