Egy okoseszköz elég ahhoz, hogy gumit rendeljünk innen

Az okoseszközök terjedése most már úgy látszik, hogy teljesen megállíthatatlan. Ennek megvannak a jó és rossz oldalai is. Egyfelől nagyon örülök, hogy például, ha éppen nincs időm jegyet venni a vonatomra, akkor a zsebemből el tudok érni egy olyan készülékkel, amivel ezt a folyamatot pár másodperc alatt le tudom rendezni.  A negatív része viszont az, hogy ezek a készülékek szándékosan úgy vannak tervezve, hogy már egy 2 éves gyerek is használni tudja őket.

Ezzel alapból nem lenne semmi baj, de szülői felügyelet nélkül hagyni azt, hogy ilyen fiatal gyerekek mit csinálnak az online térben, egy hatalmas felelőtlenség. Elvégre bárki ki tudja használni a hiszékenységüket. Ezt pedig senki nem akarhatja a gyerekének. Nem szabad teljesen tiltani sem ezeket a dolgokat, mivel azzal csak a valósággal megyünk szemben, de érdemes megtalálni egy egyensúlyt.

Egy felnőtt ember azonban rengeteg olyan csodás dologra tudja használni, mint a gumidiszkont oldaláról történő rendelés. Akinek autója van, az tudja, hogy micsoda szenvedés tud lenni a gumik cseréje. Rengeteg keselyű eladó vadászik ránk, akik nem értünk annyira az autókhoz. Ezért is nagy szerencse, hogy vannak még olyan helyek, mint a gumidiszkont, ahol jó áron lehet találni gumikat, ráadásul részletes tájékoztatással, amit követően azt fogjuk érezni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit fogunk rendelni.

Mikor az egyik barátom ajánlotta a gumidiszkont oldalát, még nem voltam biztos benne, hogy ez lesz a megfelelő választás. Elvégre egy olyan komplex dolgot, mint az autógumi rendelés, nehezen tudtam elképzelni, hogy meg lehet oldani anélkül, hogy fizikailag jelen lennék. A gumidiszkont azonban teljesen megcáfolta ezeket az aggodalmaimat. Elsősorban azzal, hogy a kinézete megbízható és letisztult volt. Nem kell tartani attól, hogy belépünk az oldalra, és az első dolog, ami fogadni fog minket, az valami idegesítő reklám lesz. Ők inkább arra koncentrálnak, hogy a termékeik minőségével ragadják meg a figyelmünket.

A kialakítás is olyan felhasználóbarát volt, hogy már első ránézésre meg tudtam állapítani azt, hogy mit merre találok. Mint említettem, a legnagyobb félelmem az volt, hogy nem lehetek biztos abban, hogy jó gumit vettem, mivel online rendeltem. A gumidiszkont azonban bebiztosít minket afelől, hogy csak a lehető leginkább passzoló gumit kapjuk meg. Ezt azzal éri el, hogy az autónk összes fontos adatát elkéri. Külön tetszett, hogy ezt az otthonom kényelméből tudtam megnézni, a saját tempómban. A problémám az szokott lenni, hogy nem tudom, milyen adatok kellenek, mielőtt elmegyek gumit vásárolni. Ezért vagy haza kell mennem a boltból, utánanézni ezeknek, vagy körülbelül mondani az értékeket, ami pedig sosem vezet jóra. Így azonban mindent pontosan ellenőrizni tudtam.

Az adatok megadása után pedig egy olyan választék tárul elénk, ami a legnagyobb autós fanatikust is le fogja nyűgözni. Ezt a választékot pedig úgy tudom állítgatni és szűrni, hogy pontosan azok a dolgok jelenjenek meg elsőként, amik engem érdekelnek és az én igényeimnek felelnek meg. Így valóban nagyon hamar rá tudtam találni a számomra ideális gumira. Az árat és minden egyéb részletet meg tudtam tekinteni az ismertető lapon. Ezután csak pár lépés maradt hátra. Az egyik, hogy behelyeztem a gumit a kosárba, a másik pedig, hogy megadtam az adataimat. Ezt követően pedig már készen is voltam az egésszel.