Egy okos készüléket indultam megtekinteni, végül egy okos tippre leltem

Egyik barátom vett magának egy új okostelefont és áthívott magához, hogy megmutassa, én pedig lelkesen indultam el hozzá, hiszen töretlen a rajongásom az okos készülékek iránt. Motorral indultam el, és már úton voltam, amikor a jármű jelezte, hogy a motorolaj kifogyóban van. Mivel a szomszéd utcában él a barátom, úgy ítéltem meg, hogy gond nélkül eljutok hozzá, és megkérdezem van-e motorolaja, hiszen ugyanolyan típusú motorral rendelkezik, mint én, így ebből nem lehet probléma.

Mikor odaértem, és szembesítettem a problémámmal, előhozott a műhelyből egy motorolajat, és nagyon kedvesen felajánlotta számomra. Lelkesen ecsetelte, hogy egy ideje ezt a típust használja, és nagyon bevált, ajánlja nekem is, ha bemegyünk a házba, felírja egy cetlire a webshop elérhetőségét, ahonnan lehetőségem van megrendelni. Az okostelefont is szemlére vettem, beszélgettünk, és mikor indultam egy papírt adott a kezembe, melyen ez állt: 2T motorkerékpár – Motorkerékpár olajok – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból.

Mindig örülök, ha első kézből kapok hiteles információt, és mivel azonos típusú motorral jár, és számára is fontos a magas minőség, így biztos voltam benne, hogy értékes számomra ez az adat. Be is írtam otthon a böngészőmbe, amint hazaértem. A weboldalon rengeteg típusú kenőanyag megtalálható, igazán sokrétű a kínálat. Az érdekeltségem célirányosan a 2T részszintetikus olajokhoz vitt.

Az olajwebshop.hu oldaláról tudom azt is, hogy a kétütemű motorok esetében az olajnak fontos frissnek és tisztának lennie, illetve rendkívül szívósnak. Egy vékony kenőanyag-rétegen fut végig a motor belső része, ahol nincs nyomás utánpótlás, emiatt alig néhány tizedmásodpercen belül elég a kenőanyag és mellette az üzemanyag is. Ezért fontos, hogy az olajnak úgy szükséges elégnie, hogy ne zárja el a belsőégési teret, emellett pedig ne tudjon lerakódni a be -és a kijáratnál. Természetesen az sem egy utolsó szempont, hogy a kipufogógáz is alacsony szinten marad, hiszen a környezet védelme igazán lényeges, főleg napjainkban, amikor nagyon magas mértékű a károsanyag – kibocsátás.

2T motorkerékpár - Motorkerékpár olajok - Olajok  | Olajwebshop.hu - kenőanyag megbízható forrásból

Mindezeknek a feltételeknek a korszerű szintetikus olajok sokkal inkább megfelelnek, mint ásványi társaik. A 2T szintetikus olajokról általánosságban elmondható, hogy sok esetben teljesen hamu-mentesek vagy éppen alacsony hamutartalommal bírnak. Emellett kitűnő kopás-és tapadásgátló tulajdonság jellemzi őket. Ezeknél az anyagoknál fontos továbbá, hogy tiszták és ellenállóak legyenek a magas hőmérséklettel szemben. Ezek a jellemzők szükségesek ugyanis ahhoz, hogy a szelep gyűrűje barázdált maradhasson, a szelepszoknya pedig tiszta. Hihetetlen, mennyit okosodok az olajwebshop.hu által!

Sokan spórolni próbálnak, ezért vesznek alsó kategóriás, olcsó 2T ásványi olajakat, melyek magas hamutartalmat okozó tisztítószer alkalmazásával készülnek, és ezek bizony nem tesznek jót a motornak hosszú távon. Az igazán kiváló minőségű 2T olajok mindenképpen szintetikus alapúak. A károsanyag kibocsátás alacsony szinten tartásáért a PIB polimerek felelnek, egy olyan kenőanyag-réteget alkotnak, mely szétnyílik a gyújtási hőmérsékleten, hogy tiszta, teljesen korommentes égés jöhessen létre. A szintetikus olajok a gyújtás során úgy égnek el, hogy közben nincsenek hatással az üzemanyag oktánszámára, és tiszták maradnak utánuk a gyújtási kamrák, a kipufogógázok kijáratai és a szelepek.

Éppen ezek azok az érvek, melyek miatt 2T motorkerékpárhoz megfelelő motorkerékpár olajok közül válogatok a barátom által ajánlott webshopban, ahol olajok széles bázisa érhető el, így akinek kenőanyag kell megbízható forrásból, annak ajánlom az olajwebshop.hu kínálatát. Még egyszer a biztonság kedvéért: 2T motorkerékpár – Motorkerékpár olajok – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból!