Dolgozz “okosan”, munkába járás nélkül!

A mai fiataloknak már nem kell magyarázni, hogy mi mindenre képesek vagyunk okoseszközeink segítségével. A mi korosztályunknál sajnos előfordul, hogy az okostelefont inkább hosszas csetelésre, mintsem tanulásra használjuk – vagy legalábbis személyes kapcsolattartásra érdemesebb lenne, mert a végén még az is kiderülhet, hogy a legújabb ismerősünk a közösségi médiában valójában egy robot!

Az informatika világában ma már ez sem lehetetlen, ezért is vonzott ez a szak. Sőt, okoseszközeinknek hála már anélkül is dolgozhatunk, hogy munkába kellene mennünk! A hozzám hasonló informatikus (és valljuk be, kicsit lusta, de ambiciózus) hallgatók számára számos otthonról végezhető diákmunka érhető el a topiwork.hu oldalán.

Az otthonról végezhető diákmunka ha így vesszük, nagyon is hasznos dolog, mert egyetemistaként lehet kötött az órarendünk, a sok utazgatás pedig megnehezítené, hogy ne késsünk el sehonnan. A topiwork.hu-n ugyanakkor a vállalkozóbb kedvűek város szerint is kereshetnek diákmunkát. Ez egy kisebb településen még kapóra is jöhet, hiszen kevés nagyobb egyetemváros van hazánkban, mint Budapest.

Bárhol is végeznénk a diákmunkát, a topiwork.hu nagyon jó kiinduló alapot és támogató hátteret ad ehhez. A tagsági díj csak két sör ára, ezért cserébe pedig rájuk bízhatjuk az adminisztrációt is, ha már megvan álmaink első munkahelye. Addig ugyanis nem vonnak le semmit tőlünk.

Az persze a mi felelősségünk, hogy eljussunk idáig az interjúkon keresztül. Ezekre viszont nagyon jól fel tudunk készülni, ha elolvassuk a diákmunka vállalásával kapcsolatos általános infókat, illetve a topiwork.hu blogjában található hasznos írásokat. Ez utóbbiak önéletrajzunk elkészítésében is segíthetnek.

Dolgozni tehát ma már a lusta egyetemistáknak is szabad, hála a modern technológiának!